Huisregels

Om onze gasten en onszelf zo goed als mogelijk te beschermen tegen COVID-19 gedurende het verblijf in Haus Linn, moet iedereen zich strikt aan de volgende gedragsregels houden:

 • Bij enige symptomen van ziekte (bijv. koorts, verkoudheid, hoesten, niezen etc.) dient u thuis te blijven en kunt u dus niet op vakantie in Haus Linn. U kunt dan niet inchecken!
 • U houdt minstens 1 meter afstand van andere personen. Dit geldt niet voor familieleden uit hetzelfde gezin en voor groepen die samen in Haus Linn geboekt hebben.
 • U wast uw handen meerdere malen per dag met water en zeep en dit minimaal 30 sec. per keer.
 • Op dit moment hoeft u geen mondmasker te dragen in de algemene ruimtes (trappenhuis, bergingen e.d.) van ons huis.
 • U lucht alle ruimtes van uw appartement regelmatig. Laat de ramen en deuren niet de hele dag op de kiepstand staan, maar lucht meerdere malen per dag circa 5 minuten.

In uw appartement vindt u een lijst met belangrijke telefoonnummers en de code voor WIFI.

Aankomstdag

U kunt op de aankomstdag vanaf 15.00 tot uiterlijk 20.00 uur inchecken. Vroeger of later inchecken gaat alleen als dit vooraf is afgesproken.

Wij willen u vragen ons uiterlijk 1 uur voor aankomst een SMS te sturen, dan zorgen wij dat wij er zijn als u aankomt.

Mocht u bij aankomst constateren dat er iets kapot is, meld het dan meteen. Anders kunnen wij u achteraf aansprakelijk stellen.

Schoenen uittrekken

Wij verzoeken u vriendelijk altijd uw (wandel)schoenen bij binnenkomst in het voorportaal uit te trekken. Dit om te voorkomen dat de vloeren in het trappenhuis en de appartementen vies/beschadigd worden. U kunt uw schoenen in het voorportaal laten staan of meenemen naar uw appartement.

Huisdeur afsluiten

Draai de huisdeur bij binnenkomst of vertrek altijd met de huissleutel op slot, zodat er geen ongewenste gasten kunnen binnenkomen. Mocht u behoefte hebben aan een extra setje sleutels, laat het ons gerust weten.

Er zit een panieksluiting op de huisdeur, waardoor het lijkt dat de huisdeur van het slot is; u kunt dus altijd zonder sleutel door de huisdeur naar buiten. Maar van buiten naar binnen gaat dus niet zonder sleutel!

Nachtrust

Omdat we met veel gezinnen in één huis zitten, verzoeken wij u om vanaf 22.00 tot 07.00 de (nacht)rust te respecteren.

Roken en open vuur

Het is niet toegestaan te roken in de appartementen of kamers. Overal hangen rookmelders en die gaan direct af bij rook!! Met als gevolg dat iedereen door loeiende sirenes wordt gewaarschuwd. Wij kunnen u verzekeren dat dit geen prettig geluid is.

Roken mag u wél op het balkon of buiten. Op de balkons staan asbakken. De asbakken mag u nooit legen in één van de afvalbakjes binnen! Op het balkon staat een speciale metalen afvalbak waarin u de asbak kunt legen. Deze metalen bakken zijn NIET bedoeld voor overig afval. Hebt u geen balkon of terras en wilt u buiten roken? Vraag ons gerust om een asbak!

Verzoek aan alle rokers om sigarettenpeuken niet op het terrein te gooien, maar netjes in een asbak uit te maken!

Open vuur (bijv. kaarsen en theelichtjes) is eveneens niet toegestaan in de appartementen en de kamers. Dit is op last van de brandweer.

Raclette e.d.

In ons huis is gourmetten, steengrillen, (kaas)fonduen en frituren niet toegestaan.

Afval scheiden

Wij vragen u vriendelijk uw afval zorgvuldig te scheiden. Hiervoor hebben wij de volgende containers:

Plastic Kunststoffolie, Tetra-pakken, plastic flessen, strips van medicijnen etc. In principe alles waar ook maar een beetje plastic in verwerkt zit.
Papier Kranten, tijdschriften, schrijf-en tekenpapier, folders e.d. Geen keukenrol, geen papieren zakdoekjes!!
Karton A.u.b. klein maken: kartonnen verpakkingsmateriaal, doosjes, papieren boodschappentassen e.d.
Blik e.d. Blikjes, conserveblikken, kroonkurken, aluminiumfolie
Glas Flessen en glazen potjes
Restafval (incl. GFT-afval) GFT-afval, kapot glas/servies, zakdoekjes, keukenrol, koffiefilters, theezakjes, luiers en andere hygiëne-artikelen.

U kunt uw afval aan de achterkant van het huis (onder het afdak van de stal) in verschillende containers kwijt. Gebruik a.u.b. plastic afvalzakken voor restafval, plastic en blik. Graag de zakken dichtknopen voordat u deze in de afvalcontainer doet. Nieuwe zakjes vindt u onder in het keukenblok.

Vertrekdag

Op de vertrekdag moet het appartement om uiterlijk 09.30 uur verlaten zijn. Voordat u vertrekt, denkt u dan aan het volgende:

 • Moet u nog openstaande rekeningen betalen (bijv. toeristenbelasting, broodjes etc.) ? Dat kan alleen contant.
 • Wij verzoeken u vriendelijk het beddengoed af te halen en dit te verzamelen op één punt, samen met de gebruikte handdoeken.
 • U hebt uw appartement bij aankomst schoon in gebruik genomen. Laat u het appartement dan ook netjes en bezemschoon achter. Denkt u er ook aan de afvalbakjes te legen en deze schoon achter te laten (ook die in de badkamer)? 
 • Zorgt u ervoor dat de koelkast (en het vriesgedeelte) leeg zijn en dat deze op stand 1 gezet is?
 • Heeft uw appartement een vaatwasser? Wilt u er dan ook voor zorgen dat deze bij vertrek uitgeruimd is?
 • Draai a.u.b. alle verwarmingen dicht en zet deuren en ramen op de kiepstand.
 • De sleutels kunt u in de appartementsdeur laten steken. Heeft u een tweede sleutelbos ontvangen, lever deze dan persoonlijk bij ons in.
 • Het kan voorkomen dat er nog een controleronde door het appartement gelopen wordt.

Wat u verder nog moet weten……

Brandalarm

Als het brandalarm afgaat (herkenbaar aan een zeer luide sirene) dient u zo snel mogelijk het appartement verlaten. Sluit alle ramen en deuren. Ga vooral niet eerst nog op zoek naar spullen die u nog “wilt redden”; het zijn maar spullen en die kunt u vervangen! Via het trappenhuis kunt u vluchten. Het is de bedoeling dat iedereen zich buiten verzamelt op het grasveld tegenover ons speeltuintje (dus aan de overkant van de straat).

Warm water, verwarming en licht

 • Het warme water in ons huis wordt rondgepompt door een circulatiepomp. Met het oog op (onnodig) energieverbruik en het milieu staat deze pomp niet de hele dag aan. Wij hebben geprobeerd zo goed mogelijk in te schatten wanneer er behoefte is aan warm water. Hebben wij dit niet goed ingeschat of ondervindt u problemen hiermee? Laat het ons gerust weten! Het betekent overigens niet dat wanneer de circulatiepomp niet loopt, dat er geen warm water is. Het kan dan een paar minuten duren voordat het warme water op locatie is.
 • Stoken gaat ten koste van ons milieu en is bovendien heel erg duur. Wij vragen u dan ook zuinig met de warmte om te gaan. Laat ramen niet de hele dag open staan, maar lucht kort (ca. 5 minuten per vertrek per dag; zogenaamde Stoβluftung). Slaapt u graag met het raam open? Draai de verwarmingsknop dan a.u.b. dicht of zet deze op de “anti-vriesstand”.
 • Wilt u a.u.b. alle lampen uitschakelen als u uw appartement verlaat? Dit is zonde van de energie en ons milieu is hier ook niet bij gebaat.

Kunt u zich niet vinden in onze huisregels? Laat het ons dan weten. Anders verwachten wij dat u ze respecteert.

Tot slot wensen wij u een prettig verblijf in Haus Linn !